Emman päivärytmi 3,5kk ->

- herää klo 7-8

- aamupäiväunet ulkona klo 9.30/10.30-11/11.30 (Sara ja Jaakko ulkoilee tällä aikaa)

- pitkät päiväunet n. klo 14-16 (nukkuu 2-3h)

- iltatirsat n.klo 19-19.30

- nukkumaan klo 20.30/21.30

Hyvää huomenta maailma! Emma herää yleensä hyväntuulisena ja kun äiti kuulee alakerrasta lirkuttelua, on pienen neidin aika nousta ylös.

Emma nauttii valtavasti kaikenlaisesta jumppaamisesta. Pienen neidin saa nauramaan ääneen monenlaisilla liikkeillä. Emma taitaa olla sitä mieltä, että vauvahömpötykset eivät kuulu enää hänen elämäänsä sillä sylissä on pakko saada olla pystyssä tai muuten menee hermo. Tylsät makoilut sylissä ovat historiaa, kun neiti haluaa tarkastella maailmaa. Kuvassa mummi jumppaa Emman kanssa ja pää nousee hienosti mukana, kun noustaan istuma-asentoon...

Isin masun päällä on hauska köllötellä ja rupatella. Emma jaksaa makoilla masullaan jo melko pitkään. Kovasti pikkuneiti harjoittelee myös kääntymisen alkeita ja keikkuu entistä enemmän kyljellään sekä pyörii ympyrää selällään. Tässä eräänä iltana kului 15 minuuttia ja niin oli 360 astetta täynnä.

Emma jatkaa tyytyväistä linjaansa, vaikka nyt kolmen kuukauden iän täytyttyä on neiti alkanut osoittaa myös kiukuttelun merkkejä ja valvottanut äitiä yöllisillä syömisillään. Reilun viikon verran neiti söi 1-2h välein, joten äiti oli aamuisin lievästi sanottuna väsynyt. Nyt ollaan palattu vanhaan rytmiin, joten äiti on onnellinen pidemmistä yöunista! :o)

Emman mielipuuhia ovat mm. leikkimaton leluilla leikkiminen (ottaa käteen ja huitoo), niiden maisteleminen, peukalon ja etusormen syöminen, helistiminen heiluttaminen jne.

Uusia ennätyksiä mm. valvominen 4h putkeen (sen jälkeen nukutti yöllä!) ja 4h päiväunet (välillä syötiin ja sitten jatkettiin taas unia).