Tällä hetkellä

  • Emma on viimeinkin terve eikä edes nenää tarvitse tyhjennellä (kuten olemme tehneet lähes 3kk).
  • Kissa toi takaisin kielen, joten viikon verran kadoksissa ollut jutustelu on palannut- entistä ehompana. Neiti kiekuu hassulla tavalla, sillä oma ääni on selvästi löytynyt ja tuntuu kivalta.
  • Reipas pikkuneiti on jatkanut pitkien päiväunien nukkumista (2-3h).
  • Emma on neljän yön ajan valvottanut äitiä syömällä normaalia useammin (3-5krt) ja keksinyt tissin lutkuttamisen. (*huoh*)
  • -> tuttiharjoittelu on aloitettu tosissaan, jotta yölliset valvomiset jäisivät vähemmälle (nyt Emma jo jopa tajusi, miten tuttia syödään ja parin minuutin ajan söi sitä, juhuu)
  • Emma rakastaa jutustelua Jaakon ja Saran kanssa, hakee koko ajan katsekontaktia ja nauttii yhteisistä hetkistä
  • leluilla leikkiminen on saanut uuden muodon eli lelut saavat kovaa kyytiä Emman käsittelyssä. Emma ottaa leikkimaton leluja toisella kädellä kiinni, tuo sitten toisen käden ulottuville ja tarttuu molemmilla käsillä leluun sekä vie sen suuhun. Rapisevat ja ääniä tuottavat lelut kiinnostavat erityisesti.
  • Emma kääntyy kyljelleen ja loikoilee melkoisella mutkalla. Ei kuitenkaan yritä vielä kääntymistä.
  • Ruokailutavat ovat muuttuneet eikä Emma keskity enää pelkästään syömiseen- lähellä tapahtuvat asiat ja äänet kiinnostavat, jolloin neiti päästää tissistä irti ollakseen perillä mitä tapahtuu. Myös äidin kanssa lirkuttelu kuuluu asiaan, jolloin syödään ja jutustellaan vuorotellen. Äidin mielestä suloisinta on Emman ilme, kun pieni päästää tissitä irti ja keimailee sen minkä ehtii... ;o)

Lukuhetki leikkimatolla. Emma jaksaa olla muutamia minuutteja masullaan, mutta sitten on äidin jo autettava takaisin selälleen.

Päiväunilla omassa sängyssä. Emma nukkuu yleensä aamun pikkupäikkärit ulkona tai sitterissä, pitkät päiväunet omassa sängyssä ja iltatorkut jälleen sitterissä/leikkimatolla/rattaissa sisällä.

Emma on pääasiassa aina hyväntuulinen. Poikkeuksia ovat seuranpuute, herääminen ulkovaatteet päällä sekä turvakaukalossa odottelu- silloin harmitus ilmaistaan melko kovaäänisesti.

Emma on nähnyt viime päivinä mm. Johannes-pikkuserkun vanhempineen sekä Lotta-serkun, Tume-enon ja Hannan. Kuvassa Emma on Tume-enon sylissä ja mikäs siinä on ollessa- mukavassa seurassa. :D