... ja blogissa on ollut hiljaista.

Sintti on kasvanut edellisistä postauksista melkoisesti ja sen kyllä huomaa. Potkut ovat jo aivan erilaisia ja viime päivinä onkin tuntunut siltä, että Sintti tosissaan yrittää tulla äidin masunahan läpi. Mojovat nyrkkeilyt äidin nivusiin ovat myös jokapäiväistä liikuntaa, mahtaakohan ennakoida tulevaa nyrkkitappelijaa?! Heh.

Neuvolan kirjasessa mainitaan, että sikiöllä on näillä raskausviikoilla useasti hikka, mutta vielä en ole tuntenut yhtään hikkakohtausta. Sara ja Jaakko hikkailivat jatkuvasti ja syntymän jälkeen se jatkui useamman kuukauden ajan erittäin tiheänä. Saas´nähdä, mitä Sintti meinaa.

Minna kyseli uusia masukuvia, täytyy ottaa viikonlopun projektiksi. Kokoa masulla alkaa tietysti jo olla, mutta on ollut hauska verrata edelliseen kertaan ja huomata, että esimerkiksi sf-mitta on tällä hetkellä 8cm pienempi kuin kaksosraskaudessa. Aika huikea ero. Lisäksi painon kertymisessä on tapahtunut viime viikkojen aikana paljon, heinä-elokuun vaihteessa painoa kertyi 1kg viikossa (kun tuli "vähän" syötyä herkkuja), mutta nyt viimeisen kahden viikon "porkkanakuurin" aikana paino olikin laskenut 700g. Nahka alkaa kyllä jo kiristää ja edellisessä raskaudessa ansaitut raskausarvet alkavat olla arkoja, etenkin navan ympärillä.

Heinä-elokuun vaihteessa oli muuten yksi rankka viikon jakso, jolloin olin jostain syystä todella väsynyt ja supisteluja oli jatkuvasti. Jo pieni kumartuminen riitti ja koko vatsa oli kipeä. Onneksi tuota kesti vain viikon ja olin kunnossa, kun Mikko aloitti työt.

Sintin sisarukset Sara ja Jaakko ovat edelleen kovasti kiinnostuneita vauvasta, sillä siitä on pakko puhua päivittäin, kun pitää muistuttaa, että äidin masun päällä ei voi enää pomppia/kiipeillä/rymytä. "Vauva" saakin paljon hellyyttä ja huomiota ja Sarasta ja Jaakosta on hauska päristellä vauvalle (äidin masua vasten). Niin ja onpa Jaakko muutamaan otteeseen näyttänyt vauvalle temppujakin, sanonut: "kato vauva!" ja sitten loikkinut/heittänyt palloa/tehnyt kuperkeikan tms. Ja vauva tietysti on sitten taputtanut Jaakolle! :o)