Viikko sitten maanantaina olimme siis 4D-ultrassa (Lääkärikeskus Femeda Helsingissä). Bruno Cacciatore tutki vauvelimme ja kirjoitti seuraavaa:

h 24+3 II para

Sikiön rakenne ultraäänitutkimus erikoistekniikalla (3D, 4D, Doppler)

Kohdussa on yksi elävä sikiö, poikittain

BPD 59mm, AC 185mm, FL 42mm.

Sikiön mitat vastaavat raskauden keston, h 24. Painoarvio on 620g, 15 persentiliin. Sikiön rakenne näyttää normaalilta.

Pää: Kallo on symmetrinen. Keskiviiva, cavum septum pellucidum, sivuaivokammiot, corpus callosum, näkyy normaalisti. Pikkuaivot ja takakuoppa normaalisti. Hammaskaaret normaalit. Kasvon piirteet normaalit. Ehyt ylähuuli, nenäluu normaali kokoinen.

Vartalo: Selkäranka säännöllinen. Selän iho ehyt. Vatsanpeitteet ehyt. Napatyvi normaali. Palleakaaret ehyt. Vatsalaukku näkyy normaali kokoisena ja muotoisena palleakaaren alapuolella ja alempana kuin sydän. Munuaiset kooltaan ja rakenteeltaan normaalit. Altaan AP-mitta alle 7mm.

Sydän: Normaali sijainti (akseli vasemmalla) ja koko (alle 1/3 rintakehä poikkimitassa). 2 kammiot ja eteiset, symmetriset. Eteis-kammioläpät liikkuvat normaalisti ja verenkierto Dopplerilla normaali. Soikea ikkunan läppä aukeaa vas:lle. Aortta lähtee vasemmasta kammiosta ja keuhkovaltimo oik:lta, ja risteävät. Verenkierto Dopplerilla normaali. Aortan kaari normaali kokoisena. Syke säännöllinen.

Raajat: 2 kättä ja jalkaa, 5 sormia ja varpaita. Kaikki 12 pitkät luut löytyvät normaalisti. Ranteiden ja nilkkojen asento normaali. Raajat liikkuvat ja ojentuvat normaalisti.

Istukka etuseinämässä, muodoltaan ja rakenteeltaan normaali, ei ulotu os intermumiin. Lapsiveden määrä normaali.