Ensimmäinen viikko kotioloissa on sujunut mainiosti. Sintti syö yleensä noin tunnin ajan, jonka jälkeen unet maistuvat 3-5h. Päivisin neiti nukkuu vaunuissa yläkerrassa, missä muukin perhe viettää aikaa. Yöaika vietetään nukkuen vaunujen kantokopassa omassa sängyssä, vain syömäpuuhat hoidetaan yläkerrassa, jotta muut saavat nukkua rauhassa. Järjestelyt ovat toimineet ja äidillä&Sintillä on löytynyt hyvä yhteinen rytmi.

Sintin ensimmäinen viikko on sujunut syöden, kakkien ja nukkuen. Pikkuinen on ollut hereillä oikeastaan vain ruokailujen yhteydessä. Tasan viikon vanhana neiti oli ensimmäistä kertaa valveilla ilman, että osoitti nälkää. Killitteli ja katseli vaan perheenjäseniään tarkkaavaisesti, kuunnellen samalla siskon&veikan vauhdikasta menoa (mm. rumpujen soitantaa).

2033712.jpg

Neidin tyypillinen, autuas ilme, kun maito on tehnyt tehtävänsä. Jo muutama imaisu saattaa neidin tähän tilaan, josta tokenemiseen menee hetki, kunnes taas jatketaan.

2033709.jpg

Tässäkin tyypillistä pohdiskelevaa ilmettä, sekin syömisen yhteydessä.

2033797.jpg

Päiväunilla. Yleensä Sintillä on vielä hattu + tumput, lämpimässä maistuu uni parhaiten!

2033799.jpg

Torstaina neuvolan terveydenhoitaja kävi kotikäynnillä (meidän kunnassa tyypillinen toimintatapa). Kaikki oli mallillaan, vaikka emme saaneet selvää, onko Sintille tullut riittävästi painoa. Missään paperissa ei nimittäin lukenut Sintin kotiinlähtöpainoa (3040g), joten se, oliko Sintti torstaihin mennessä kasvanut, jäi mysteeriksi. Näillä maitomäärillä luulisi kasvaneen ja koska suoli toimi ja neiti jaksoi syödä hyvin, ei asiasta huolestuttu lainkaan. Painoa oli siis 3190g.

2033747.jpg

Koko viikon ajan Sintti on saanut paljon huomiota myös siskoltaan ja veljeltään. Sara huolehtii kovasti, jos vauva ääntelee: "Kuule, vauva itkee!". Jaakko puolestaan käy vähän välilä antamassa suukkoja siskon poskelle. Lauantaina kahvittelimme isin ja mummin syntymäpäivien kunniaksi. Vieraat olivat tietysti kovin lumoutuneita pienestä prinsessasta ja hyvin jaksoi Sintti edustaa koko illan.

2033746.jpg

Maanantaina 3.11.08 kävimme neuvolassa näyttäytymässä, sillä isi ja äiti huomasivat viikonloppuna, että Sintin silmät ovat keltaiset. Sairaalasta saimme ohjeeksi käydä näyttäytymässä neuvolassa, joten ensimmäinen vaunureissu tuli suoritettua äidin ja Sintin toimesta. Neiti ei terkkarin mukaan ollut mitenkään erittäin keltainen, joten saavat mitata arvot vielä sairaalassa kuulotarkastuksen yhteydessä (tiistaina). Ja koska olimme kerran vaa`an lähettyvillä, punnitsimme Sintin ja totesimme neidin olevan 5g vaille syntymäpainon (3325g). Painoa on siis tullut hyvin, joten ei huolta siitä, että neiti ei kasvaisi...