Emman hiihtoloman alku hujahti äidin kanssa rupatellen ja siivoillen (isi ja S&J touhusivat omiaan). Neiti istuskeli sitterissä ja viihdytti äitiä, kun äiti teki selvää kodin pahimmasta rojukasasta.

Tähän saakka vain lähipaikkakunnilla matkustellut Emma-neiti teki elämänsä ensimmäisen pidemmän reissun hiihtolomalla perheensä kanssa. Isin sukulaisille suuntautunut matka sujui mallikkaasti eikä minkäänlaisia ongelmia ollut.

Mennessä pidimme pitkän ruokatauon. Emma kierteli huoltoasemalla isin sylissä katsellen paikkoja ja ruokaili&piti vessatauon niin kuin pitääkin. :o)

"Hihii, nyt mennään!"

Perille päästyämme tapasimme pikaisesti Eevan ja Sakun, jotka töiden lomassa ehtivät tarjota meille päiväkahvit. Eevan ja Sakun koti on täynnä vanhoja huonekaluja ja ajattelin kuvata Emman kauniissa keinutuolissa. No, sen kummemin en ehtinyt neitiä kuvailla, kun Emma päätti tehdä tempun ja kierähtää selälleen. Siinä se sitten suoritettiin keinussa se ensimmäinen masulta selälleen kierähdys tavoitteena ilma-akrobatia. Onneksi äidillä on nopeat refleksit ja nappasin neitiä kädestä eikä vanhinkoa päässyt syntymään. Eeva taisi säikähtää eniten. ;o)

Päiväkahvien jälkeen me tytöt (äiti&Emma) jätimme isin, Saran ja Jaakon Arjalle&Hanskille purkamaan tavaroita. Hetken aikaa maalaismaisemia ajeltuamme saavuimme itärajalle kauniiseen hirsitaloon Pihla-neidin luokse kyläilemään. Äidit ovat entisiä työkavereita eivätkä ole nähneet vuosiin ja koska tapaamista on yritetty useasti aiemmin, oli viimeinkin kiva tavata. Pikkuneidit ovat täysin eri puusta veistettyjä, vaikka ikäeroa on vain 4 päivää. Vaan ulkomuodosta viis, jutut sujuivat ja kuulimme myös Pihlan olevan tyytyväinen tapaus. Parin tunnin ajan jutustelimme ja tuijottelimme toisiamme. Sitten alkoi väsy painaa ja oli aika nukkua iltatirsat autossa sillä aikaa, kun äiti ajeli kohti majapaikkaa.

Yö Arjalla ja Hansilla sujui hienosti, Emma söi pari kertaa. Aamupäivän unet Emma nukkui ulkona isin seurassa, kun isi käveli keskustaan mono-ostoksille ja tuli sitä kautta Eila-isomummon luokse. Emma tosiaan tapasi Eila-isomummon ensimmäistä kertaa, seuraava kerta taitaa olla sitten kesällä. Mummo oli iloinen nähdessään perheen pienintä ja piteli mielellään Emmaa sylissään, vaikka totesikin, ettei enää oikein muista miten pieniä vauvoja pidellään.

Iltapäivä sujui rupatellen ja nukkuen. Tuomaksen ja Lauran (isin serkkuja) kanssa vietetty leppoisa iltapäivä meni nopeasti ja iltasella oli aika lähteä takaisin kotiin. Emma nukkui koko kotimatkan, söi kotiin tullessa ja jatkoi taas uniaan. Mikäs on matkustellessa, kun kaikki sujuu niin mukavasti.

Loppuviikko hurahti ulkoillen ja kyläillen (Liisalla, mummulla&papalla ja Onnilla&Oivalla)...